Franse bulldog pup

Franse bulldog’s puppies zitten het liefste de hele dag op je schoot. Ze zijn ontzettend sociaal en je zal dan ook niet snel een verlegen pup tegenkomen. Het is van belang om je Franse bulldog pup op te voeden en te trainen zodat hij later doet wat jij wilt dat hij doet. Franse bulldog’s zijn niet heel lastig om op te voeden, ze hebben wel veel tijd en aandacht nodig om alle commando’s te kunnen onthouden. De beste tijd om een Franse bulldog op te voeden is tijdens de puppy fase, dit is wanneer je hond tussen de 8 weken na de geboorte en een jaar oud is. In de puppy fase is de Franse bulldog nog het meest leergierig.

Een Franse bulldog pup thuis

Wanneer je je Franse bulldog pup voor het eerst naar huis mag mee nemen is het belangrijk dat je voor deze tijd je huis puppyproof heb gemaakt. Een pup moet nog aan alles wennen, elke situatie is nieuw en een nieuwe omgeving kan erg overweldigend zijn. Zorg er daarom voor dat je voor dat je je pup mee naar huis neemt, een vaste plek hebt waar de pup zich kan terug trekken. Dit kan in een bench zijn, maar bijvoorbeeld ook een kussen onder een trap of tafel.

Lees ook het blog over > Franse bulldog pup gratis afhalen

franse bulldog pup

Spulletjes voor je Franse bulldog pup

Het is handig om alvast wat honden spulletjes in huis te hebben voordat je Franse bulldog pup komt. Waar ga je je pup mee uit laten als je bijvoorbeeld nog geen hondenriem hebt. Denk hierbij aan de volgende spullen: een bench of kussen zoals hierboven staat beschreven, wat speeltjes, een tuigje of halsband, een hondenriem, voer, en een bak waar water en eten kan in worden geserveerd.

Spullen in huis?

Als je deze spullen in huis hebt kan je gelijk beginnen met het opvoeden en trainen van je Franse bulldog pup. Vaak krijg je bij het verlaten van de fokker een kleedje mee. Dit kleedje heeft in het nest van je pup gelegen waardoor het de geur heeft opgenomen. Wanneer de pup dit ruikt voelt hij zich veilig. Leg deze bij de plek waar je wilt dat je Franse bulldog pup zich gaat nestelen.

Aanpassingen huis

Ook kan het handig zijn om bepaalde dingen te veranderen in je huis voordat je Franse bulldog pup komt. Leg bijvoorbeeld alle kleine spulletjes die grijpbaar zijn op een hogere plek, je wilt niet dat je pup erin stikt. Kijk even goed rond en zoek naar draden en snoeren van apparaten op de grond, zijn deze goed verborgen? Franse bulldog puppy’s zijn slimmer dan je denkt, ze hebben de snoeren zo te pakken. Ligt er nergens iets op grijpbare hoogte wat giftig kan zijn? Zit er een deksel op de prullenbak? Mocht er iets zijn wat je niet kan verbergen maar wat je ook niet weg kunt halen, dan kan je gebruik maken van hondenhekjes. Zo is jouw huis veilig voor de komst van je Franse bulldog pup.

puppy franse bulldog

Het opvoeden van een Franse bulldog pup

Zodra jouw Franse bulldog pup thuis is aangekomen is het zaak om de pup op te voeden. In dit artikel ga ik er niet heel erg diep op in. Er staat een ander apart artikel op deze website die alleen gericht is op het opvoeden van Franse bulldog puppy’s. Wel leg ik de basis van de eerste dag dat je je Franse bulldog pup thuis krijgt even uit.

Het belangrijkste aspect van de opvoeding is dat je Franse bulldog pup zich veilig voelt bij jou en de omgeving waarin hij zich bevindt. Wanneer hij zich niet veilig voelt, is het lastig om hem iets aan te leren. Ik denk dat je zelf ook moeilijk leert wanneer je constant gefocust bent op iets anders. Het beste is om je pup zo vroeg mogelijk in de dag op te halen. Zo heb je nog genoeg tijd om hem aan jou en de omgevingen te laten wennen voordat hij alleen moet slapen in de nacht.

Franse bulldog pup kopen

Als jij van plan bent om een Franse bulldog pup te kopen, zijn hier een aantal tips die je kan meenemen:

  1. Zoek een erkende fokker: Kies voor een erkende en verantwoorde fokker die gezonde en welzijnsgevoelige honden fokt, en die jou informatie kan geven over de ouderdieren, hun medische geschiedenis en hun gedrag.
  2. Check de gezondheid: Laat de franse bulldog pup grondig onderzoeken door een dierenarts voordat jij hem koopt, en vraag de fokker naar de gezondheid van de ouderdieren, om zo problemen te voorkomen zoals problemen met de luchtwegen en huidproblemen.
  3. Socialisatie: Zorg voor een goede socialisatie vanaf een jonge leeftijd, zodat de hond kan wennen aan verschillende situaties, mensen en dieren.
  4. Training: Begin met de training van de hond zo snel mogelijk om hem gehoorzaam te maken en hem gedrag aan te leren dat gewenst is.
  5. Zorg voor goede voeding: Zorg voor een gebalanceerde voeding voor de hond, zodat hij de juiste voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft.
  6. Realiseer je de verantwoordelijkheid: Beseft dat een hond een levenslange verantwoordelijkheid is en dat de kosten van de verzorging, medische verzorging, enz. kan oplopen, wees daar voorbereid op en bepaal of jij dat aan kan.
  7. Doe onderzoek: Leer zoveel mogelijk over het ras en hun specifieke behoeftes, zodat jij de Franse bulldog pup de juiste zorg en verzorging kunt geven.

Meer info over het opvoeden en verzorgen? 

Mocht je meer informatie willen hebben over de Franse bulldog pup, klink dan op deze link voor een handboek over de Franse bulldog.

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden