Franse bulldog kopen

Een Franse bulldog kopen kan op verschillende manieren. Als je tot de conclusie bent gekomen dat je een Franse bulldog wilt kopen kan het avontuur beginnen. Koop je een pup of wil je een volwassen Franse bulldog? Ga je langs een fokker of wil je misschien een herplaatste Franse bulldog in huis nemen? Er zijn heel veel verschillende opties als het gaat om het kopen van een Franse bulldog en in dit artikel leg ik de volgende opties uit: kopen bij een particulier, kopen bij een fokker en kopen via Marktplaats. Let bij het kopen van een Franse bulldog goed op of de verkoper goede papieren heeft of niet, dit kan later veel problemen met je Franse bulldog schelen of kosten.

Franse bulldog kopen bij een particulier

De allereerste optie om een Franse bulldog te kopen is om het bij een particulier te doen. Een particulier is iemand die zowel met opzet als per ongeluk Franse bulldog pups heeft en deze wilt verkopen. Vaak wordt dit aan huis gedaan. Je kan een particulier vinden in bijvoorbeeld een krant, radio advertentie of via het internet. Zo hoef je niet per se bij een particulier in Nederland een Franse bulldog te kopen. Het doel van de particulier hoeft niet altijd geld te zijn waardoor je soms relatief goedkoop een Franse bulldog pup kunt kopen. Het nadeel van een particulier is dat je goed op moet letten of alle papieren zoals een stamboom of medisch rapport aanwezig zijn. Mocht het wel of niet bezitten van deze papieren je niet zoveel uitmaken, dan kan je prima een Franse bulldog kopen bij een particulir.

franse bulldog kopen

Franse bulldog kopen bij een fokker

Daarnaast is het mogelijk om een Franse bulldog te kopen bij een fokker. Een fokker is een persoon of een bedrijf die Franse bulldog’s fokt om ze hierna met winst te verkopen. Er zijn zowel geregistreerde fokkers als ongeregistreerde fokkers. Bij geregistreerde fokkers in Nederland weet je zeker dat de Franse bulldog die je in huis neemt net zo is als is aangegeven. De geregistreerde fokker moet namelijk alle papieren op orde hebben, anders mag het niet geregisterd zijn. De ongeregistreerde fokker hoeft niet per se alle papieren op orde te hebben. Hierdoor is er ook een prijs verschil. Bij een geregistreerde fokker zijn de prijzen van het kopen van een Franse bulldog hoger dan bij een niet geregistreerde fokker.

Franse bulldog kopen op Marktplaats

Als laatste optie heb je nog een Franse bulldog kopen via Marktplaats. Via Marktplaats worden er veel verschillende rassen honden verkocht. Zo kan je er ook een Franse bulldog kopen. Een Franse bulldog kopen via Marktplaats heeft een beetje het zelfde idee als bij een particulier. Je ziet via het internet een advertentie en dan kan je vaak langs komen om de Franse bulldog te komen bekijken. Op Marktplaats worden niet alleen pups aangeboden, het is ook mogelijk om een Franse bulldog die al volwassen is van iemand over te nemen.

De prijzen verschillen ontzettend op Marktplaats, dit komt mede door dat er zoveel verschillende soorten Franse bulldog’s opstaan. Van Franse bulldog’s met officiële stambomen en medische rapporten tot aan Franse bulldog’s die geboren zijn met een afwijking. De ene persoon verkoopt zijn Franse bulldog voor een paar tientjes terwijl de andere er meer dan 1000 euro voor wilt hebben.

Vragen? 

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over het kopen van een Franse bulldog, dan kan je op deze link klikken om meer informatie te ontvangen.

 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden