Franse bulldog gewicht

Doordat de Franse bulldog een rashond is, is er een ideaal gewicht voor vastgesteld. Een volwassen reu, dus ouder dan 12 maanden, moet voor het ideale gewicht gemiddeld tussen de 9 en 14 kilo wegen. Bij een teef is dit gewicht gemiddeld tussen de 8 en 13 kilo. Overgewicht kan voor Franse bulldog’s een groot probleem zijn. Dit geldt voor zowel de puppy fase als voor wanneer ze volwassen zijn.

Gemiddeld gewicht van een Franse bulldog pup

Franse bulldog pups zijn heel erg klein wanneer ze geboren worden en hebben ook een erg laag gewicht. Uiteindelijk groeien ze door tot dat ze ongeveer 2 a 3 kilo wegen. Tijdens een normale ontwikkeling is dit ongeveer na 2 maanden, als het 9 a 10 weken duurt om op dit gewicht te komen is er nog niets aan de hand. Daarna wordt het iets zorgelijker. Deze ontwikkeling kan voor een reu net iets sneller gaan dan voor een teef. De reu doet er vaak net iets minder dan 2 maanden over om op de 2 a 3 kilo te zitten. Wanneer de Franse bulldog dit gewicht bereikt heeft mag het het nest verlaten. Vanaf de 8 weken gaat het snel met de ontwikkeling van het gewicht van de Franse bulldog, er kan zo per 2 weken een kilo bij komen.

Overgewicht bij de Franse bulldog

Het is belangrijk om het gewicht van je Franse bulldog in de gaten te houden. Vooral in de puppy fase, wanneer ze volwassen zijn schommelt het gewicht minder. Vanaf de 7de maand komt de Franse bulldog in de puberteit. Deze fase kan maanden en in uitzonderlijke gevallen zelfs een jaar duren. Overgewicht is niet gezond. Daarom is het goed om te letten op hoeveel voeding je Franse bulldog binnen krijgt en hoeveel hij verbrandt op een dag. Wanneer hij meer voeding binnen krijgt dan dat hij verbrandt dan ontstaat er na een tijdje overgewicht. Overgewicht bij Franse bulldog’s kan zorgen dat gewrichten beschadigen en het vet kan ervoor zorgen dat organen bekneld raken in het lichaam. Daarnaast kan overgewicht zorgen voor een zwaardere ademhaling. Hierdoor is het van belang om het gewicht van je Franse bulldog bij te houden.

franse bulldog gewicht

Overgewicht bij je Franse bulldog vermijden

Voor de gezondheid van je Franse bulldog is het dus belangrijk overgewicht te vermijden. Richt je hiervoor eerst op de voeding. Mocht je Franse bulldog veel honger hebben dan kan het zijn dat de voeding die je nu geeft niet toereikend is. Franse bulldog’s hebben voedingsstoffen nodig en wanneer ze deze te weinig binnen krijgen kan dat zorgen voor een hongerig gevoel dat niet weg gaat na het eten. Dit is vervelend voor je Franse bulldog want zo heeft hij de hele dag door honger. Zorg er dus voor dat je Franse bulldog goede voeding krijgt, dit helpt met het behouden van een gezond gewicht.

Wil je je Franse bulldog wat lekkers geven? Geef dan een snoepje of snack die speciaal voor honden is gemaakt. Eten van de tafel of uit de koektrommel zijn ontzettend slecht voor de Franse bulldog. Er zitten niet voldoende voedingsstoffen in maar wel een heleboel vetten en suikers. Het lichaam van de Franse bulldog is hier niet voor gemaakt en zal dan ook hard moeten werken om dit eten te verwerken.

Franse Bulldog te zwaar?

Heeft je Franse bulldog een te zwaar gewicht? Koop dan voeding speciaal voor dieet. Deze voeding is zo gemaakt dat het vult maar er zitten wel zo min mogelijk calorieën in. Ga daarnaast lekker veel wandelen met je Franse bulldog. Dit is gezond voor je Franse bulldog en helpt overgewicht te vermijden.

Geschikt voer voor de Franse Bulldog

Mocht je interesse hebben in voer voor je Franse bulldog na het lezen van dit artikel? Bekijk dan hier verschillend hondenvoer online. Meer informatie over dit populaire ras kan je vinden het het Franse Bulldog handboek 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden