Franse bulldog blaffen afleren

Soms is het nodig om jouw Franse bulldog het blaffen af te leren. Doe dit alleen bij te veel blaffen zonder reden. Een van de dingen die de meeste mensen willen weten voordat ze een ras kiezen, is hoe luidruchtig dat hondenras geneigd is te zijn. Dit is vooral relevant bij het kiezen van een klein hondenras omdat ze vaak leven in appartementen en andere soorten kleine woningen. 

Hoeveel blaffen Franse Buldogs? 

Dit hangt af van de hond. Echter, als ras zijn Franse Bulldogs minder blafferig dan veel andere kleine rassen. Niet alle Fransoosjes die niet blaffen zijn echter stil – ze staan bekend om hun vermogen om allerlei grappige geluiden te maken, zoals snuiven, grommend ‘praten’, opgewonden gillen, en nog veel meer. De Franse bulldog blaf wordt niet typisch beschreven als keffen. Ze hebben een hogere toon dan een full-size bulldog, maar ze hebben de neiging om een veel diepere, norsere stem te hebben dan veel honden van kleine rassen. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om te identificeren waarom jouw Franse bulldog blaft en of je dit af moet leren. 

franse bulldog blaffen afleren

Waarom blaffen Franse Bulldoggen? 

De meerderheid van de ondervraagde mensen zei dat hun bulletjes blaften naar mensen die aan hun deur kwamen, en naar mensen of dieren die buiten door ramen of hekken konden worden gezien. Dit zijn beide zeer natuurlijke instincten van honden. Honden blaffen om de rest van de roedel te waarschuwen dat er iemand buiten is. Dit kan op een vriendelijke, opgewonden manier, een gefrustreerde manier, of een bange manier zijn, afhankelijk van de hond. Blaffen is voor veel honden ook een vorm van zelfbeloning – dat wil zeggen dat het leuk is om te doen zonder dat daar een reden voor is. Franse bulldogs zijn niet echt blafferige honden, maar zoals alle honden, kunnen ze leren blaffen om stress of verveling te verlichten. 

Franse bulldog blaffen afleren – Stilte commando met beloning 

Als jouw Franse Bulldog blaft en je wilt dat hij stopten dit afleert, is het eerste wat je kunt doen het gebruik van een “stil” commando. Dit houdt in dat je wacht tot hij even stopt en dan “stil” zegt, dan “brave hond”, en dan beloont met een traktatie. Herhaling is de sleutel tot deze trainingsmethode. Je moet altijd kalm blijven. Honden reageren op menselijk gedrag en zullen ons vaak spiegelen. Dat betekent dat als je tegen ze schreeuwt om te stoppen met blaffen, ze nog meer kunnen gaan blaffen. Als je tegen een hond schreeuwt, beschouwen ze dit als agressie en zullen ze ofwel terugslaan met meer geblaf of zich terugtrekken en bang worden. Een bang dier zal veel moeilijker te trainen zijn om te stoppen. Zo wordt het afleren van het blaffen van jouw Franse bulldog erg lastig. 

Franse bulldog blaft

Franse bulldog blaffen afleren – Negeer het

Voordat je deze stap toepast moet je weten welke blaf jouw Franse bulldog heeft wanneer er niets aan de hand is, dit is de blaf die je mag afleren. Veel Franse bulldogs zullen blaffen om aandacht te krijgen. Als u ze niet geeft wat ze willen, kunnen ze worden getraind om het blafgedrag te stoppen. Praat niet tegen hem, kijk hem niet aan, en raak hem niet aan en kalmeer hem niet. Dit kan heel goed werken bij aandacht zoekende puppies, waarbij je ze alleen beloont als het blaffen helemaal gestopt is. Dit moet hen helpen om te leren dat wanneer ze stoppen met blaffen, ze beloond worden. 

Franse bulldog blaffen afleren – Wennen aan de triggers 

Je kunt jouw Franse Bulldog ook laten stoppen / afleren te blaffen door hem te laten wennen aan de triggers. Als het bijvoorbeeld een bepaalde persoon is tegen wie ze altijd blaffen, probeer die dan langzaam en zeker te introduceren. Als het de deurbel is waar ze tegen blaffen, laat ze er dan aan wennen. Je kunt dit doen door de deurbel te luiden, het commando ‘stil’ te geven en vervolgens een beloning te geven. De sleutel hier is herhaling, vertrouwdheid en beloning. Zo leer je dat jouw Franse bulldog niet hoeft te blaffen bij elke trigger en zo leer je het blaffen dus af. Voor meer informatie over het opvoeden en verzorgen van de Bulldog, bekijk het Franse bulldog handboek.

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden