Franse bulldog grijs

Grijze Franse bulldog’s zijn net als elke Franse bulldog sociaal en vriendelijk. De grijze kleur komt relatief vaak voor en is daarom ook makkelijk te vinden wanneer je een grijze Franse bulldog wilt kopen. In dit artikel kan je van alles lezen over de grijze Franse bulldog; van hoe je grijze Franse bulldog’s kan kopen tot aan de verschillende  manieren van behandeling tussen een pup en een volwassen grijze Franse bulldog

De grijze Franse bulldog

Er zijn verschillende soorten kleuren Franse bulldog. In dit artikel hebben we het over de grijze Franse bulldog maar er zijn nog een aantal andere kleuren zoals zwart, bruin en blauw. Daarnaast kunnen de oogkleuren ook nog verschillen per kleur. Er is dus genoeg keuze mocht je een Franse bulldog pup willen kopen. Elke kleur van de Franse bulldog is te koop met een officiële stamboom. De grijze Franse bulldog komt vaak voor waardoor deze makkelijk te koop is bij verschillende fokkers of particulieren.

Grijze Franse bulldog karakter

Het karakter van een grijze Franse bulldog is net zoals elke andere Franse bulldog erg sociaal en enthousiast. Ze houden er van om samen te spelen en te knuffelen. De grijze Franse bulldog kan prima eventjes alleen gelaten worden mits dit van pup af aan getraind wordt. Het blijft een sociaal dier en ze voelen zich daarom ook het fijnste wanneer ze omringd zijn met mensen. De grijze Franse bulldog kan zich snel vervelen wanneer hij alleen is. Zorg er daarom voor dat er voldoende speelgoed in huis is voor als hij alleen gelaten moet worden. De grijze Franse bulldog kan het goed vinden met zowel volwassenen als kinderen.

franse bulldog grijs

Het trainen van een grijze Franse bulldog

Een grijze Franse bulldog heeft geen speciale manier van training nodig. Wel is het belangrijk om consequent te zijn. De Franse bulldog wil soms nogal opstandig zijn wanneer deze te los gelaten wordt. De training is vooral belangijk wanneer de Franse bulldog nog een pup is. In de puppy fase kunnen ze commando’s beter onthouden dan wanneer ze volwassen zijn. Als ze als pup de basiscommando’s hebben geleerd ben je al goed op weg. Naast een consequente training is het belangrijk om de training vaak te herhalen. Honden leren net als mensen, door vaak te herhalen. Het is ook belangrijk om zo nu en dan een extra snoepje te geven om te laten zien dat je Franse bulldog goed bezig is.

Naast het trainen van commando’s met je grijze Franse bulldog is socialisatie ontzettend belangrijk. Franse bulldog’s zijn van nature super sociaal en ze zijn meestal dol op iedereen die ze zien maar dit gedrag moet wel van pup af aan gestimuleerd worden. Ook is de socialisatie met andere honden belangrijk. Zo voorkom je dat je grijze Franse bulldog die niet om kan gaan met andere honden wanneer hij volwassen is.

Meer tips over de grijze Franse Bulldog?

Vond je dit artikel handig en wil je meer tips over de grijze Franse bulldog? Dan raad ik je aan om het handboek van de Franse bulldog te lezen. In dit handboek vind je nog meer handige informatie over het opvoeden en verzorgen van de Franse bulldog.

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden