Hoe oud wordt een franse bulldog

Hoe oud kan een Franse bulldog worden? Gemiddeld wordt een Franse bulldog tussen de 11 en de 14 jaar oud. Dit is ouder dan een aantal jaren geleden. Toen was de gemiddelde leeftijd van een Franse bulldog nog 10 jaar. De gemiddelde leeftijd is dus wat verhoogd. Natuurlijk zitten er uitschieters in de gemiddelde leeftijd. Zo zijn er Franse bulldog’s die heel vroeg in hun leven overlijden en er zijn Franse bulldog’s die heel oud zijn geworden zoals 20 jaar.

De gemiddelde leeftijd van een Franse bulldog

Zoals hierboven staat aangegeven is de gemiddelde leeftijd van de Franse bulldog tussen de 11 en 14 jaar. Deze gemiddelde leeftijdsverwachting heeft verschillende factoren. Zo worden reutjes over het algemeen iets ouder dan teefjes, dit verschilt niet veel. Daarnaast heeft de kleur ook een factor op de leeftijd verwachting. Erkende kleuren zoals zwart en bont worden tamelijk ouder dan niet erkende kleuren zoals blauw. Dit komt omdat de niet erkende kleuren vaker en meer medische klachten met zich mee brengen zoals huidproblemen en blindheid. Ook is de verzorging een grote factor op de leeftijd verwachting. Als er goed voor de Franse bulldog wordt gezorgd, met veel aandacht en de juiste voeding en opvoeding, dan is de kans dat hij ouder wordt groter.

hoe oud wordt een franse bulldog

Ouder worden van de Franse bulldog

Het lichaam van de Franse bulldog begint te verouderen rond de leeftijd van 8 jaar. Het is dan belangrijk dat je het vanaf deze leeftijd iets rustiger aan doet met je Franse bulldog. Veel maatregelen hoef je niet te nemen, gewoon een iets kortere wandeling en letten op de voeding moet voldoende zijn. De Franse bulldog is erg goed in het verbergen van zijn ouderdom en het is daarom niet altijd te zien aan de buitenkant wanneer de Franse bulldog nou echt oud is. Meer informatie over dit populaire ras kan je vinden het het Franse Bulldog handboek 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden