Franse bulldog fokker

De Franse bulldog is een sociaal dier, erg populair bij een grote groep mensen en fokkers. Hij is goed geschikt voor een gezin. Wel heeft hij een goede opvoeding nodig en een zeer consequent baasje. Wanneer je je Franse bulldog zijn gang laat gaan dan gaat hij zich snel misdragen.

Een Franse bulldog kopen bij een fokker

Een Franse bulldog kopen in Nederland is niet zo moeilijk, deze kan je kopen bij bijvoorbeeld een fokker. Let er wel goed op waar je je Franse bulldog koopt. Op websites zoals Marktplaats en Puppyplaats hebben soms broodfokkers op de site. Broodfokkers zijn mensen die alleen honden fokken voor het geld, ze denken hierbij niet aan de gezondheid van het dier. De honden leven hierdoor vaak in slechte omstandigheden waardoor de honden snel ziek kunnen worden. Vooral Franse bulldog’s kunnen moeilijk tegen een slechte omgeving. Ze kunnen snel allerlei ziektes en allergieën ontwikkelen zoals hart en nek klachten en epilepsie.

Fokkers Franse Bulldog Nederland

Wanneer je geen verstand hebt van waar je nou het beste een Franse bulldog kunt kopen dan is een kopen bij een fokker in Nederland een goed idee. Het beste is om een Franse bulldog te kopen bij een fokker met een stamboom van de Raad van Beheer. Dit betekent dat de fokker een gekeurde Nederlandse fokker is en dat hij de papieren die nodig zijn om te fokken op orde heeft. Daarnaast moet de fokker alle medische papieren op orde hebben van elk nestje dat hij heeft. Deze papieren moeten bestaan uit; röntgenfoto’s, een medische keuring en een attest. Een attest is een test die de dierenarts doet. Hiermee wordt aangetoond dat de Franse bulldog is getest en welke aandoeningen hij heeft, als deze aanwezig zijn.

Wanneer is het verboden om te fokken in Nederland?

Nederland heeft een strikt beleid als het gaat om het fokken van Franse bulldog’s. Franse bulldog’s hebben door hun bouw zo nu en dan problemen. Wanneer deze problemen zich voor doen mag er niet door gefokt worden met deze hond. Hieronder staat een drie tal van de meest voorkomende medische problemen die een Franse bulldog kan hebben. Wanneer deze medische problemen bij jouw Franse bulldog aanwezig zijn let er dan op dat het niet is toegestaan om hiermee door te fokken.

franse bulldog fokker

De korte snuit van de Frans bulldog

De Franse bulldog heeft een korte snuit en dit kan voor problemen zorgen. Vooral bij de ademhaling. De luchtpijp kan hierdoor de smal zijn en hierdoor is het moeilijker voor de Franse bulldog om warmte te reguleren. Het kan voorkomen dat de Franse bulldog hieraan geopereerd moet worden wanneer hij te benauwd is. Als dit het geval is, dan mag er niet verder gefokt worden met deze Franse bulldog

Een Franse bulldog met een korte of geen staart

Daarnaast wordt een Franse bulldog geboren met een klein kort staartje. Soms ontbreekt de staart helemaal. Dit komt door afwijkingen in de ruggengraat. Deze kunnen later zorgen voor bijvoorbeeld een hernia in de rug of nek. Wanneer deze problemen optreden mag er ook niet verder gefokt worden met deze Franse bulldog.

De huid van de Franse bulldog

Ook is de huid van een Franse bulldog een probleemfactor. Doordat Franse bullddog’s snel allergisch zijn voor iets krabben ze vaak en veel. Zo kan de huid kapot gaan. Wanneer dit het geval is mag er niet doorgefokt worden met de hond. Door al deze medische afwijkingen is het van groot belang dat wanneer je een Franse bulldog wilt kopen, dit bij een erkend bedrijf, bijvoorbeeld een fokker gedaan wordt. Zo voorkom je problemen met je Franse bulldog later.

Mocht je niet zeker zijn over of een Franse bulldog bij jou past? Dan kan je altijd het handboek raadplegen. Hier staat veel informatie in over het opvoeden en verzorgen van de Franse bulldog + info over fokkers.

 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden