Franse bulldog leeftijd

De gemiddelde leeftijd van een Franse bulldog ligt gemiddeld tussen de 10 en 14 jaar. Er zijn natuurlijk uitschieters naar zowel boven als beneden. De verwachte gemiddelde leeftijd van een Franse bulldog is het laatste decennium flink toegenomen. Een aantal jaar geleden was de verwachte gemiddelde leeftijd van een Franse bulldog niet hoger dan 10 jaar. De maximale leeftijd van de Franse bulldog ligt rond de 20 jaar.

Leeftijdsfasen van een Franse bulldog

Wanneer een Franse bulldog de leeftijd van 8 weken heeft, dan mag deze het ouderlijk nestje verlaten. Hij kan dan nog niet heel lang alleen gelaten worden maar hij kan wel zonder problemen weg bij het nest. Als je Franse bulldog pup de 7e levensmaand heeft bereikt komt hij in de puberteit. Bij sommigen duurt deze fase een aantal maanden, bij sommige een aantal jaar. In deze fase wordt de Franse bulldog opstandig en kan hij vervelend gaan doen. De Franse bulldog is geen pup meer wanneer hij de leeftijd van een jaar heeft. Vanaf 1 jaar wordt het moeilijker om hem nieuwe commando’s aan te leren. Het is dus goed om je Franse Bulldog voor de leeftijd van een jaar de basiscommando’s aan te leren.

franse bulldog leeftijd

Loopsheid bij de Franse bulldog

De leeftijd van wanneer een Franse bulldog voor het eerst loops wordt verschilt heel erg per hond. Een Franse bulldog teef wordt gemiddeld 2 keer per jaar loops. Tijdens deze periode is ze aantrekkelijker voor reutjes en is ze bereid om gedekt te worden. Helaas is fokken met een Franse bulldog niet zonder risico’s en het kan zelfs gevaarlijk zijn aangezien bijna alle Franse bulldogs door hun lichaamsbouw niet zelf hun pups op de wereld kunnen brengen. Dit wordt vaak gedaan doormiddel van een keizersnee. De meest voorkomende leeftijd voor de eerste keer loops bij een Franse bulldog ligt tussen de 6 maanden en maximaal 2 jaar. Meer informatie over dit populaire ras kan je vinden het het Franse Bulldog handboek 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden