Franse bulldog kleuren

Franse Bulldogs komen in verschillende kleuren voor. Niet elke kleur is erkend. Er is een behoorlijke grote lijst van kleuren waar niet mee doorgefokt mag worden. Dit komt omdat verschillende kleuren medische klachten met zich mee kunnen brengen. Een kleur die niet erkend is, is bijvoorbeeld blauw. Deze kleuren zijn misschien wel zeldzaam, dit betekend niet dat deze kleuren ook goed voor de hond zijn. In dit artikel lees je meer over de verschillende kleuren van de Franse bulldog en welke er wel en niet erkend zijn.

Welke kleuren Franse bulldog’s zijn wel erkend?

Gestroomde Franse Bulldog

Een Franse bulldog met een gestroomde vacht is alleen erkend wanneer deze de kleuren combinatie heeft van zwart en fawn. Deze combinatie is een soort van streepjespatroon in de vacht. Deze kleuren zijn niet altijd te zien wanneer de Franse bulldog een pup is maar wordt later pas zichtbaar.

De bonte Franse Bulldog

Wanneer je een bonte Franse bulldog ziet, dan is dit een erkende kleur. Dit mag zowel in een gestroomde vacht als in een effen vacht voorkomen. Vaak zijn de tekeningen van bonte Franse bulldog’s vlakken. Deze zijn meestal wit. De Franse bulldog met een bonte kleur zoals chocolade en leverkleur is niet erkend. Deze Franse bulldog’s worden vaak geboren met gele kleur of lichte ogen en hebben veel last van blindheid en oogproblemen.

Fawn Franse Bulldog

Fawn is ook een erkende kleur bij de Franse bulldog. Fawn kan in kleur variëren. Zo kan fawn een ondertoon hebben van rood, donker en lichtbruin. Wanneer er witte nuances op de vacht zichbaar zijn bij een Franse bulldog met fawn kleur dan is deze nog steeds erkend.

franse bulldog kleuren

Welke kleuren zijn geen erkende kleuren bij Franse bulldog’s?

Black and Tan

De kleur zwart en tan is niet erkend bij de Franse bulldog. Zwart en tan is een vacht met een overwegende zwarte kleur maar met vlekken donkere of bruine tekeningen. Vaak zitten deze tan plekken op de buik, boven de ogen en rond de snuit van de Franse bulldog.

Blauw en grijs

Alle soorten blauw en grijs zijn niet erkend bij de Franse bulldog. Dus gestroomd, effen en vlekken is niet toegestaan. Er is niet een bepaalde ondertoon bij de blauw en grijze Franse bulldog’s. De ene ondertoon is echt donkerblauw terwijl de andere Franse bulldog muisgrijs is. Vaak hebben Franse bulldog’s die een blauwe of grijze kleur vacht hebben lichte ogen. Lichte ogen zijn gevoelig voor cataract en blindheid. Daarbij komt nog dat de huid van blauwe Franse Bulldoggen gevoeliger voor infecties en huidziektes zoals schilferingen.

Merle

Wanneer je een Franse bulldog ziet met een merle kleur vacht dan is deze eigenlijk een combinatie van een Franse bulldog en een Chihuahua. De kleur merle komt eigenlijk alleen voor bij de Chihuahua. Merle kan voorkomen in zowel chocolade als blauw. Er zijn geen specifieke medische klachten voor deze kleur bekend bij Franse bulldog’s.

Meer info?

Wil je meer weten over Franse bulldog’s? Klik dan op deze link om het handboek voor de Franse bulldog te bekijken.

 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden