Tuig Franse Bulldog

Wanneer je een Franse Bulldog hebt die trekt wanneer hij aangelijnt is, dan is het goed om een tuigje te kopen. Hiermee leert de hond niet om niet meer te trekken, dit moet echt doormiddel van opvoeding afgeleerd worden, maar zo wordt wel de druk van het trekken verdeeld. Als een hond alleen aan een halsband vast zit, dan komt alle druk op de nek. Wanneer de Franse Bulldog met een tuigje vast zit, dan wordt de druk verdeeld over het hele lichaam.

Aanbod aan Franse Bulldog hondentuigjes

Er is een groot aanbod aan tuigjes voor Franse Bulldogs, wat het lastig maakt om een geschikt tuigje voor jouw Franse Bulldog te vinden. Gelukkig zijn de meeste tuigjes makkelijk in te stellen en op maat te vinden. Als je een pup hebt, dan moet je waarschijnlijk als deze groter wordt een nieuwe aanschaffen. De tuigjes voor de Franse Bulldog zijn onder te verdelen in verschillende soorten: borsttuigen, Y-tuigen en de H-tuigen

Borsttuig voor de Franse Bulldog

Bij de borsttuig zit een horizontale band over de borst van de Franse Bulldog heen. Het grootste voordeel van dit type is dat het makkelijk kan worden omgedaan bij de hond. Als je Franse Bulldog tijdens het aandoen van een tuig niet lang stil kan zitten komt dit type goed van pas.

tuig voor Franse Bulldog

Y-tuig voor de Franse Bulldog

Het Y-tuig voor de Franse Bulldog loopt in een Y-vorm over de borst. Bij dit type zijn de schouders vrij, bovendien zijn de voorpoten vrij. Zo wordt de druk perfect verdeeld. Het tuig plaats je over de kop. Vervolgens til je een voorpoot op om het tuig goed vast te kunnen maken.

H-tuig voor de Franse Bulldog

Het grote voordeel van de H-tuig voor de Franse Bulldog is dat hij goed te verstellen is. Daarnaast is dit tuigje relatief goedkoop. Toch kan er bij dit type nog wel eens wat druk op de nek ontstaan. Bovendien hebben de H tuigen vaak smallere bandjes die in de meeste gevallen niet gevoerd zijn. Dit kan ervoor zorgen dat het tuigje niet lekker zit bij je Franse Bulldog.

De maat van het tuigje voor je Franse Bulldog

Voor een passend hondentuig voor jouw Franse Bulldog is het zaak om twee maten op te meten. Meet ten eerste de maat van de rug lengte vanaf het einde van de nek, tussen schouderbladen, tot aan het begin van de staart. Meet daarna de maat van de buikmaat. Deze kan je meten net achter de voorpoten op het breedste punt. Als je met deze maten op pad gaat om een tuigje te vinden dan is de kans groot dat je eentje vindt die perfect bij je Franse Bulldog past

Hierbij een link naar de bestverkochte tuigjes voor Franse Bulldogs op bol.com.