Franse bulldog karakter

Het karakter van en Franse bulldog is aantrekkelijk. Dit is dan ook samen met het bijzondere uiterlijk de reden waarom mensen Franse bulldog’s zo leuk vinden en zelf willen aanschaffen. Franse bulldog’s zijn over het algemeen erg vrolijk en vriendelijk. Zowel het reutje als de teef vinden het fijn om rond mensen te zijn en ze houden maar al te graag van spelen. Het liefste is een Franse bulldog de hele dag het punt van aandacht. Franse bulldog’s zijn erg enthousiast en dit uit zich soms door door te draven. Het is hierom genoodzaakt om als baasje zijnde de Franse bulldog soms tijdens het spelen in zijn enthousiasme te remmen. Anders kunnen er ongelukjes gebeuren. Daarnaast is een goede opvoeding belangrijk bij het karakter van de Franse bulldog.

Vriendelijk karakter van de Franse bulldog

Franse bulldog’s hebben een vriendelijk karakter. Hierdoor zijn ze dol op gezelgschap en zijn ze uitermate geschikt als gezinshond. Hier komt bij dat Franse bulldog’s niet heel goed alleen kunnen zijn. Een paar uurtjes is geen probleem maar de hond dient hier zeker in getraind te worden. Daarom is de Franse bulldog minder geschikt voor mensen die een druk leven hebben en veel buiten huis zijn. Denk dan eraan om een hond te nemen die het niet erg vindt om veel alleen thuis te zijn. Het karakter verschilt op dit gebied niet veel tussen een reu en een teef.

franse bulldog karakter

Enthousiast karakter van de Franse bulldog

Franse bulldog’s hebben naast dat ze vriendelijk en enthousiast zijn een gevoelig karakter. Hij is snel afgeleid door geluiden van buiten af. Wanneer er bezoek langs komt die hij niet herkent zal hij hier scherp en alert op reageren. Ook is het belangrijk om de Franse bulldog niet alleen te laten met erg jongere kinderen. Het kan snel fout gaan. Daarnaast is een Franse bulldog erg gevoelig voor stemmingen en gevoelens van mensen. Vooral wanneer het met zijn baasje niet goed gaat. Vaak probeert hij zich dan lief en zorgzaam op te stellen. Ondanks dat hij niet veel voor je kan betekenen kan dit wel steun bieden. Houdt hier ook rekening mee wanneer je Franse bulldog iets verkeerd gedaan heeft. Verhef je stem niet, dit kan de Franse bulldog niet goed verdragen. Het karakter van een Franse bulldog reu is iets minder gevoelig voor spanningen en emoties dan dat een teefje dit is.

Slimme karakter van de Franse bulldog

Franse bulldog’s hebben ook een heel erg slim karakter. Ze kunnen hun vriendelijkheid en enthousiasme gebruiken om je te bespelen. Ze hebben grote ogen en deze ogen kunnen veel voor elkaar krijgen wanneer de Franse bulldog weet dat je hier gevoelig voor bent. Zodra hij weet dat hij dingen voor elkaar krijgt als hij zijn grote en schattige vragende ogen opzet, zal hij dit vaker gebruiken. Daarom is consequent zijn als baasje zijnde belangrijk. Zo voorkom je slecht gedrag en schooien om dingen. Begin hiermee tijdens de puppy fase en er is niet aan de hand. Mocht u meer vragen hebben over het karakter van uw Franse bulldog, dan kunt u hier het handboek het handboek voor Franse bulldog’s bekijken.

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden