Franse bulldog gevlekt

Het merle gen creëert gevlekte Franse bulldog vlekken in een effen of bontgekleurde vacht, en het kan ook het huidpigment beïnvloeden. Dit patroon is zeer omstreden in de Franse Bulldog gemeenschap. Dit omdat het ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken als twee merles met elkaar worden gefokt. Een merle mag alleen worden gefokt met een hond met een effen vachtkleur. Het Merle gen zelf, veroorzaakt geen gezondheidsproblemen. Merle honden zullen meestal helderblauwe ogen hebben, of vreemd uitziende ogen (heterochromia iridum). Heterochromia Iridum is een verschil in kleur van de iris. Gevlekte Franse Bulldog kleuren zijn zeldzaam en natuurlijk in de hogere prijsklasse. 

Wat is een gevlekte Franse Bulldog? 

De mix van kleuren is wat deze rasvariant onderscheidt van andere gevlekte Franse Bulldog kleuren. Gevlekte Franse Bulldog kleuren hebben dezelfde gedragspatronen als gewone Franse bulldogs. Ze zijn zo lief en extreem gehecht aan hun baasjes. Hoewel hun verlatingsangst als intens kan worden gezien, houden ze gewoon heel veel van hun baasjes. Bovendien zijn gevlekte Franse Bulldog kleuren, net als andere Franse bulldogs, niet agressief. Ze kunnen wel koppig zijn. Hun koppige houding kan als schattig worden gezien. Gevlekte Franse Bulldog kleuren zijn ook speels en zeer aanhankelijk. 

franse bulldog gevlekt

Wat maakt gevlekte Franse Bulldog kleuren zo zeldzaam en uniek?  

Gevlekte Franse Bulldog kleuren worden beschouwd als zo zeldzaam en uniek als gevolg van hun vachtkleur. Hoewel de vachtkleur noodzakelijkerwijs een “kleur” is, maakt het ze nog steeds zeer herkenbaar en gewild. De kleuring kan meer een patroontekening genoemd worden. Gevlekte Franse Bulldog kleuren hebben meestal een basiskleur op hun vacht en dan vlekken of vlekken die hun vacht bespikkelen. Dit unieke patroon is wat deze types van Franse bulldogs zo zeldzaam maakt. Dit patroon bestaat vaak uit donkere, veelkleurige vlekken gemengd in de vacht. Vaak bedekt dit alle delen van hun vacht, van kop tot staart. Zo’n schoonheid in hun vacht maakt echt een variëteit van de gevlekte Franse Bulldog kleuren die de meeste mensen aanspreekt. 

Uniekheid gevlekte franse bulldog 

Bij het beoordelen waarom gevlekte Franse Bulldog kleuren zo uniek en zeldzaam zijn, is het belangrijk om hun achtergronden te begrijpen. Er zijn strikte richtlijnen als het gaat om het fokken van deze speciale honden. Vanwege een ongelooflijk hoge verhoogde kans op gezondheidsproblemen, mogen gevlekte Franse Bulldog kleuren nooit worden gefokt met een andere Merle. Dit veroorzaakt vaak problemen met de ogen en andere misvormingen. Hoewel ze niet worden beschouwd als een “raszuivere” variant, zijn het nog steeds opmerkelijk uitziende honden om te bezitten. Wil je meer weten over het opvoeden van de Franse Bulldog en over de uniekheid van de gevlekte vacht, bekijk dan het Franse bulldog handboek! 

Verantwoordelijke fokker  

Een verantwoordelijke verkoper en fokker zal gevlekte Franse Bulldog kleuren variaties fokken met effen kleur Franse bulldogs om de beste resultaten van een gevlekte Franse Bulldog kleuren te behouden. Het op de juiste manier fokken van gevlekte Franse Bulldog kleuren zorgt ervoor dat ze uniek en zeldzaam blijven. Bij het overwegen van een gevlekte Franse Bulldog kleuren, moeten mensen altijd kijken naar het iconische patch kleurpatroon en de ogen onderzoeken. De ogen kunnen felgekleurd zijn, wat een andere herkenbare markering is. De ogen moeten in goede gezondheid zijn. Elke verandering aan de ogen wijst op een onverantwoordelijke fokker. De andere kenmerken vallen natuurlijk in de lijn van andere gevlekte Franse Bulldog kleuren kenmerken, met inbegrip van de vleermuis-achtige oren en stevige lichamen. 

Zijn gevlekte Franse Bulldog kleuren Buldoggen duur?  

Als het gaat om de prijs van gevlekte Franse Bulldog kleuren, is het belangrijk om te onthouden dat de prijs een weerspiegeling zal zijn van een verantwoordelijke fokker. Fokkers die zich niet aan de basis fokregels houden kunnen proberen te veel te vragen om snel geld te verdienen. Verantwoordelijke fokkers vragen echter ook een hoger prijskaartje vanwege hun zorgvuldige fokpraktijken. Dit is de reden waarom het onderzoeken van een gevlekte Franse Bulldog kleuren vóór de aankoop absoluut noodzakelijk is. Meestal kan de prijs ook worden bepaald door de kleur waarmee de hond is gefokt. Er zijn blauwe Franse bulldogs, met een lichte blauwe tint in hun vacht en deze zijn vrij zeldzaam gevlekte Franse Bulldog kleuren op zich. 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden