Franse bulldog langhaar

Niet veel mensen hebben al een langharige Franse bulldog gezien, maar ze bestaan echt. Ze hebben kenmerkende vleermuis oren,  lichaamsvorm, en zichtbaar langer haar dan standaard Franse bulldogs. Het golvende, en langere haar komt meestal voor op hun hoofd, en wordt iets korter op de rug. Ondanks het feit dat dit type van een Franse bulldogniet wordt erkend, is het eigenlijk een volledig gezonde hond met zeldzame genen. Het zeldzame lange haar bij langharige Franse bulldoggen ontstaat doordat de ouders in het bezit zijn van het recessieve gen. 

Ontstaan Franse bulldog langhaar 

Een Franse bulldog langhaar ontstaat door de genen van de ouders. Het recessieve L4 gen moet in beide ouders worden gevonden, maar ze hoeven niet per se een langharige vacht te hebben. Ze hoeven alleen maar drager te zijn. Een soortgelijke situatie doet zich voor in de menselijke genetica. Zo kunnen bijvoorbeeld de genen voor rood haar verschillende generaties overslaan, en als dan beide ouders drager zijn van hetzelfde gen, kunnen ze een kind krijgen met rood haar. Langharige Franse bulldoggen groeien in populariteit en zijn geweldige metgezellen om te hebben. 

franse bulldog langhaar

Hoeveel kost een langharige Franse bulldog? 

Vergeleken met de standaard vacht Franse bulldog, zijn langharige Franse bulldogs hoger in prijs. Hun prijs kan variëren van 5.000 tot 15.000 euro. De prijs wordt niet alleen bepaald door het uiterlijk van de hond, maar ook door zijn gezondheid. Dus, voordat je besluit om een langharige Franse bulldog te kopen, is ons advies om een betrouwbare fokker te vinden die je zal voorzien van alle essentiële gezondheidscertificaten. Een langharige Franse bulldog is niet zo gemakkelijk te vinden, en de fokker die deze puppy’s wil fokken moet DNA-testen uitvoeren die hoog in prijs zijn. Zoals je kunt zien, kost het produceren van gezonde langharige Franse bulldogs veel moeite en geld, dus daarom zijn ze zo duur. 

Langharige Franse bulldog kleuren 

Net als andere types van Franse bulldogs, zijn deze schattige gremlins er in een groot scala van vachtkleuren. Naast de standaardkleuren zoals crème, wit en fawn, kunnen ze ook chocolade, lila, en blauwe vachten hebben. Als we het hebben over aftekeningen, omvatten ze zwarte, bontgekleurde, en gestroomde maskers. Omdat langharige Franse bulldogs niet mogen deelnemen aan shows, vinden ze vaak een plaats in gezinnen met kinderen vanwege hun vriendelijke persoonlijkheid. Wil je meer weten over de Franse Bulldog en over de uniekheid van de langharige vacht, bekijk dan het Handboek voor de Franse Bulldog

Langharige Franse bulldog temperament 

Ze worden beschouwd als kalme en aanhankelijke honden die zelden agressie vertonen. Dankzij hun draagbare afmetingen, vinden ze vaak een plaats in appartements-omstandigheden. Omdat ze gefokt zijn om als lieve metgezellen te dienen, houden Franse bulldogs er niet van om tijd alleen door te brengen. Dus, dit kan een van de dingen zijn om te overwegen als je besluit om deze puppy te kopen. Langharige Franse bulldoggen gedragen zich ook geweldig met andere honden. Als je ze een goede socialisatie geeft, zul je leven met een gehoorzame en charmante viervoeter. Ze hebben speciale behoeften en vereisen meer aandacht dan andere honden, en dit kan hinderlijk lijken voor sommige mensen. Toch maken hun eigenzinnige en vriendelijke persoonlijkheden ze goede huishonden. Veel eigenaren van een langharige Franse bulldog zijn het erover eens dat ze alle ophef waard zijn. 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden