Zwemvest franse bulldog

Een zwemvest is een must have item voor de franse bulldog. Leer en lees er meer over in dit artikel.

Laten we eerlijk zijn, sommige hondenrassen zijn gewoon niet gemaakt om te zwemmen! Helaas voor Franse Bulldoggen en andere hondenrassen met platte neuzen is zwemmen berucht moeilijk en in de meeste gevallen, levensbedreigend. Vrees niet, reddingsvesten voor Franse Bulldoggen bestaan en ze zijn absoluut noodzakelijk als jouw Franse bulldog in de buurt van water zal zijn. Franse bulldogs hebben een zwemvest nodig om te zwemmen want deze honden moeten hun hoofd omhoog kantelen om hun neus/mond boven water te houden. Hierdoor wijzen hun achtereinden naar beneden, waardoor ze zinken. Combineer dit met bestaande ademhalingsproblemen en je hebt een recept voor een ramp!

Waarom kan een Franse bulldog niet zwemmen

Alle hondenrassen met platte neuzen zoals de Franse bulldog kunnen zonder zwemvest niet zwemmen zonder problemen. Bekijk hier de zwemvesten voor jouw Franse bulldog. Met veel oefening is het misschien mogelijk om Franse bulldogs te leren zwemmen. Dit is een lastige klus doordat hun neus zo gemaakt is dat ze lastig adem kunnen halen en kunnen zwemmen tegelijk. Daarnaast hebben ze een zware kop. Dit leidt ertoe dat de hond naar voren kantelt (als ze al moeite hebben om hun hoofd boven water te houden vanwege hun korte snuit). Ook hebben Franse bulldogs korte poten waardoor het drijven lastig wordt. Daar komt nog bij dat Franse bulldogs een dichte spiermassa hebben. Hierdoor drijven ze niet goed en hierdoor hebben Franse bulldogs dus een zwemvest nodig om te kunnen zwemmen. 

zwemvest franse bulldog

Welk zwemvest voor de Franse bulldog?

Het is belangrijk om een Franse bulldog zwemvest te kopen die aan bepaalde eisen doet. Zo moet het zwemvest een nauwsluitende pasvorm met meerdere verstelpunten (neem altijd gedetailleerde maten zoals deze). Hiernaast moet het Franse bulldog zwemvest een maximaal drijfvermogen zonder de bewegingsvrijheid te belmmeren hebben. Een kin/nek drijver is vooral gunstig voor beginnende of onervaren Franse bulldog zwemmers. Dit helpt om hun kin boven water te houden. Zodat Franse bulldogs tijdens het zwemmen kunnen ademen ondanks hun onhandige bouw. Een handgreep voor eenvoudige redding in geval van nood is ook erg aan te raden zoals op dit zwemvest voor de Franse bulldog.