Franse bulldog merle

Heb je wel eens een merle kleur Franse bulldog gezien? Deze merle Franse bulldog is vrij zeldzaam. En dit is met een goede reden. Een Franse bulldog zonder stamboom is geen rashond. Een Franse bulldog zonder stamboom kan wel goed lijken op een rashond. Maar omdat je niet weet hoe, waar en waarom hij gefokt is, is hij niet erkend. Dit geldt ook voor de merle Franse bulldog. De kleur merle is nog nooit gevonden bij een Franse bulldog die erkend is. Hierdoor is de kans groot dat de merle Franse bulldog medische problemen kan krijgen. Niet zozeer tijdens de puppy fase, de medische problemen ontwikkelen zich vaak pas later, meestal wanneer de merle Franse bulldog volwassen begint te worden. Dus wil jij een Franse bulldog kopen met een merle kleur, houdt hier dan rekening mee.

De merle Franse bulldog is niet erkend

Naast de merle Franse bulldog zijn er meer kleuren die niet erkend zijn en die dus geen stamboom hebben. Naast de merle kleur is er ook de blue merle kleur en de blauwe kleur Franse bulldog. Al deze kleuren staan bekend om het ontwikkelen van medische problemen na de puppy fase. De blauwe Franse bulldog heeft een erg droge en schilferige huid met lichte ogen. De blue merle Franse bulldog heeft de kans om deze huid ook te ontwikkelen na de puppy fase. Blauwe en blue merle Franse Bulldoggen zijn ongezond daarom gebruiken fokkers die gezond en erkend fokken nooit een blauwe of merle Franse Bulldog in hun bloedlijn omdat daarmee mogelijke problemen ontstaan. Kijk dus voor dat je een Franse bulldog wilt kopen of je fokker erkend is om deze problemen te voorkomen.

franse bulldog merle

De merle Franse bulldog kruisen

Het is niet zo dat als je een merle of blauwe Franse Bulldog met een Franse Bulldog kruist die een erkende kleur heeft en vrij is van de probleem kleuren, probleem pups krijgt maar als je met deze pups verder fokt en ze worden weer gecombineerd met Franse Bulldoggen die wel dragers zijn van blauw en blue merle kleuren of deze kleuren hebben dan krijg je ook voor een deel de kleuren blauw en blue merle in je nest en deze kleuren brengen dan wel veel gezondheidsproblemen met zich mee.

Meer informatie?

Mocht je meer informatie willen over de Franse bulldog en het kopen ervan, klink dan op deze link voor het handboek voor de Franse bulldog.

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden