Franse bulldog poepzakjes

In dit artikel alles over het belangrijke item, het poepzakje voor de Franse bulldog. Hondenpoep is onaangenaam en kan parasieten en ziekten verspreiden. De gemiddelde Franse bulldog produceert jaarlijks ongeveer 68 kilo afval. Dat is een enorme hoeveelheid poep! Natuurlijk kunnen we al die hondenpoep niet laten rondslingeren. Wat is de meest milieuvriendelijke manier om het allemaal op te ruimen? De meeste hondenbezitters verzamelen hun hondenpoep in plastic zakjes en deponeren deze vervolgens in de dichtstbijzijnde vuilnisbak. Dat is prima – zo verdwijnt het van de straat. Maar wat gebeurt er met het afval zodra het de vuilnisbak verlaat? Een deel van de zakken belandt op een stortplaats waar zij en hun inhoud vele jaren blijven liggen – plastic zakken kunnen honderden jaren nodig hebben om af te breken. Stedelijk afval wordt steeds vaker verbrand in afvalenergiecentrales, wat milieuvriendelijker is dan storten, maar nog steeds omstreden. Als de hondenpoep in een huishoudelijke vuilnisbak terechtkomt, kan dit een probleem opleveren, omdat het in de plastic zak begint te gisten. Veel gemeenten halen hun vuilnisbakken tegenwoordig alleen nog maar om de week op. Dus de hondenpoep in het Franse bulldog poepzakje kan wel twee weken in de vuilnisbak blijven liggen.

Hoeveel poepzakjes nodig voor jouw Franse bulldog

Dus je hebt een Franse bulldog of honden en je vraagt je af hoeveel Franse bulldog poepzakjes je moet kopen? Allereerst willen we je prijzen voor het feit dat je een verantwoordelijke hondenbezitter bent die zijn hondenpoep opruimt. Hoeveel keer per dag poepen jouw hond(en)? Laat je jouw honden elke dag uit? Hoeveel keer per dag wandel je? Al deze dingen spelen een rol bij de beslissing welke hoeveelheid franse bulldog poepzakjes je nodig hebt. En als je een abonnement neemt, wat de leveringsfrequentie is. Als je één Franse bulldog hebt die 2 tot 3 keer per dag poept en je gaat twee keer per dag wandelen, dan zou je met 90 zakken 35 tot 45 dagen moeten kunnen doen. Heb je een achtertuin en laat je jouw Franse bulldog slechts af en toe uit, dan gaat de optie met 90 zakjes waarschijnlijk twee keer zo lang mee (75 tot 90 dagen). Stel dat je 2 tot 3 honden hebt die je dagelijks uitlaat, dan kan je beter 180 poepzakjes kopen voor de Franse bulldog, die 50 tot 60 dagen meegaat. 

franse bulldog poepzakjes

Doorspoelbare Franse bulldog poepzakjes

Er zijn nu doorspoelbare Franse bulldog poepzakjes verkrijgbaar, zodat de hondenpoep gewoon in het toilet kan worden gedaan en naar de zuiveringsinstallatie kan worden doorgespoeld. Deze zijn gemaakt van polyvinylalcohol (PVA), een in wateroplosbaar alternatief voor gewoon plastic. Volgens de fabrikanten breken de zakjes snel en onschadelijk af in het water. PVA lost na verloop van tijd wel op in water en wordt dan door bacteriën afgebroken tot kooldioxide en water. De Franse bulldog poep zakken zijn ook gecertificeerd als composteerbaar, maar alleen in industriële composteerinstallaties die huisdierafval accepteren.