Franse bulldog fawn

De Franse bulldog komt in veel verschillende kleuren voor, in dit artikel gaan we het hebben over de kleur fawn. De Franse bulldog met de kleur fawn is een erkende kleur. Er zijn verschillende varianten van de kleur fawn. Zo is er blue fawn, red fawn en bont.

franse bulldog fawn

De verschillende soorten fawn bij de Franse bulldog

De kleur fawn komt bij Franse bulldog’s het meeste voor in effen of gestroomde vorm. De vacht is bij gestroomd een combinatie van de kleur fawn en een aantal witte platen op de borst en de kop. Dit is een erkende kleur vacht. De vacht kleur kan veranderen van pup naar volwassenheid. Het is ook mogelijk dat de Franse bulldog juist heel weinig fawn heeft en heel veel wit, soms zelfs volledig een witte vacht heeft. Dit heet dan een Franse bulldog met fawn kleur die overwegend witte platen heeft.

Franse bulldog Fawn zwart

Naast de combinatie fawn met wit heeft de Franse bulldog ook de combinatie fawn en zwart. Zwart en fawn samen komt voor in meer of mindere mate in een soort van streepjescode waarbij de zwarte kleur overheersend is. Beperkt wit is toegestaan. Pups kunnen vaak geheel zwart zijn, op latere leeftijd zal deze echter wel stroming ontwikkelen. Zwart met fawn is bij de Franse bulldog overigens ook een erkende vacht kleur.

Nuances

Naast de effen en gestroomde variant van de kleur fawn bij de Franse bulldog zijn er ook nog een aantal nuances die erkende zijn. Zo heb je een blauwe en rode ondertoon op de fawn kleur. Zowel gestroomd-bont als fawn-bont zijn toegestaan en hebben een middelmatig tot hoog aandeel wit. Geheel witte Franse bulldog’s zijn ook erkend, dit heet alsnog fawn.

Meer weten over de Franse bulldog in de kleur Fawn

Mocht je meer willen weten over de Franse bulldog, bekijk dan eens het handboek van de Franse bulldog door op deze link te klikken.

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden