Franse bulldog prijs

De Franse bulldog is een rashond en hierdoor staat de prijs van deze hond vrij vast. Er wordt meestal niet gekeken naar vraag en aanbod per seizoen. Wel kan de prijs verschillen per fokker. De Franse bulldog is een ras die vrij nieuw is. Als eerste werd de Franse bulldog gevonden in Frankrijk. Vandaar ook de naam Franse bulldog. Het ras is een kruising tussen de Franse terrïer en de Engelse bulldog. Wanneer je een Franse bulldog wilt kopen moet je natuurlijk niet alleen rekening houden met de prijs voor de Franse bulldog zelf. Er komen nog de kosten voor de opvoeding, het voer, speelgoed en andere spulletjes bij kijken. Reken dit bij de prijs van een Franse bulldog, dan kom je nooit voor verassingen te staan.

De prijs van een Franse bulldog

De prijs voor een rasechte Franse bulldog ligt tussen de 600 en 1000 euro. Franse bulldog pups die worden aangeboden voor minder dan 600 euro staan vaak niet geregisterd en je kan je dan ook af gaan vragen of de hond wel ras zuiver is. Als je een Franse bulldog wilt die voor zowel huisdier als om mee te fokken geregistreerd staat, dan moet je rekening houden met een prijs tussen de 1000 euro en 1600 euro. Hier zit zo’n groot verschil tussen omdat bepaalde kleuren en stambomen meer waard zijn dan anderen. Deze Franse bulldog hebben eigenlijk altijd een goede stamboom met weinig problemen, dit is ook terug te zien in de prijs.

franse bulldog prijs

De prijs van de opvoeding

De prijs van de opvoeding van een Franse bulldog verschilt per situatie. Wanneer jij je Franse bulldog zelf wilt opvoeden dan is bijvoorbeeld puppy cursus niet nodig. Let er dan wel op dat de Franse bulldog koppig kan zijn en dat het baasje goed gedisciplineerd moet optreden, anders wordt het opvoeden erg lastig. De hoeveelheid producten die je koopt zit ook bij de prijs in. Gemiddeld zijn mensen die voor het eerst een Franse bulldog kopen tussen de 100 en 500 euro kwijt. Deze prijs verschilt zo erg omdat je kan kiezen voor merk producten of voor tweede hands producten. Houdt in elk geval rekening met 100 euro die nog boven op de kostprijs van je Franse bulldog komt.

Maandelijkse kosten / prijzen Franse Bulldog

Daarnaast heb je ook maandelijkse kosten wanneer je een Franse bulldog koopt. Deze kosten zijn vooral prijzen voor voedingskosten maar het kan ook bijvoorbeeld de dierenarts kosten, ontvlooiingskuren en ontwormingskuren bevatten. Als je elke maand alleen voeding en snacks moet kopen voor je Franse bulldog dan zit je al snel op een prijs van tussen de 30 en 45 euro. Houdt naast dit alles rekening met de prijs van de dierenarts voor je Franse bulldog. Deze prijzen kunnen flink oplopen. Zorg er altijd voor dat je een bedrag achter de hand hebt voor wanneer je Franse bulldog een behandeling bij de dierenarts nodig heeft.

Mocht je na dit artikel nog vragen hebben, raadpleeg dan het handboek voor Franse bulldog’s.

 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden