Voeding voor een gezonde Franse Bulldog

Welke voeding je jouw Franse Bulldog geeft, is best een moeilijke keuze. Eenmaal in de dierenwinkel sta je je af te vragen welke voeding eigenlijk het beste is. In principe is de voeding van de hond afhankelijk van de leeftijd. Een pup geef je vaker te eten dan een volwassen hond. Waar jonge pups nog vier maaltijden per dag krijgen, is twee keer een maaltijd per dag voor een volwassen hond voldoende. Voeding draagt bij aan de gezondheid zodat je weinig naar de dierenarts hoeft. Een huisdierenverzekering kan uitkomst bieden wanneer je franse bulldog wel problemen heeft met zijn gezondheid. Lees je in ieder geval altijd goed in over het onderwerp: >wat mag een hond niet eten?

Aantal maaltijden per dag

Een volwassen hond krijgt meestal tweemaal per dag een maaltijd. Wel moet je de maaltijden aanpassen op de conditie van je hond. Ook is het soms beter om de hond vier maaltijden per dag te geven, bijvoorbeeld als het een gevoelig maag-darmkanaal heeft. Pups krijgen standaard vaker per dag te eten. Puppies van tussen de 8 tot 12 weken krijgen 4 maaltijden per dag. Tussen de 12 en 24 weken gaat er één maaltijd van af, en krijgt de pup dus nog drie maaltijden. Is de pup ouder dan 24 weken, dan laat je je pup alvast wennen aan het eetpatroon van een volwassen hond.

Puppyvoer

Puppies tot zes maanden hebben behoefte aan speciaal puppyvoer. Dit voer is geoptimaliseerd voor de groei van de jonge hond. Puppies groeien snel in zeer korte tijd.

Daarom vereisen puppies meer calorieën en eiwitten in hun voeding. Hierna kun je overstappen op een tussenvorm. Deze tussenvorm bevat minder energie, maar heeft nog wel de juiste voedingsstoffen om botgroei aan te kunnen. Wanneer de pup niet langer meer groeit, kan er overgegaan worden op volwassen hondenvoer.

voeding franse bulldog

Senior hondenvoer

Wanneer de hond de leeftijd van 6 of 7 jaar bereikt, is de hond toe aan senior hondenvoer. Deze hondenvoeding heeft minder energie. Honden die ouder worden hebben vaak een kleinere energiebehoefte. Een teveel aan energie wordt net als bij mensen opgeslagen als vet. Honden worden hierdoor vaak te dik. Honden op leeftijd hebben vaker problemen met bijvoorbeeld gewrichten en botten. Door een >franse bulldog hondenverzekering af te sluiten kun je medische kosten tot het minimum beperken.

De juiste hoeveelheid voor gezond gewicht

De juiste hoeveelheid staat vaak in de gebruiksaanwijzing van de voedingsfabrikant. De hoeveelheid voedsel is onderhevig aan verschillende factoren als ras, temperament,

aanleg en leefstijl. Heeft je hond een beetje overgewicht? Geef het dan wat minder voeding met meer groenen als worteltjes of fruit zoals aardbeien. Honden kunnen geen vezels verteren. Maar een aanvulling op het dieet van uw hond met overgewicht stilt de honger wel. Net als bij zwangere vrouwen moeten drachtige teven meer calorieën binnenkrijgen. De energiebehoefte is immers veel groter dan normaalgesproken. De voeding moet worden aangepast. Het is dus goed om dan voor voeding te gaan met een hogere energiewaarde.